Caiet online. A scrie înseamnă a te citi pe tine

Initial scrisesem „Balene si plancton”, insa n-as fi repectat lantul trofic. Balena e mai degraba cititorul consumatorul.

Înainte, selecţia era, prin natura lucrurilor, mai severă. Ca să ajungi să difuzezi ceea ce scriai către o masă mai mare de oameni, trebuia să treci prin nişte filtre.

Acum, această nonşalanţă a exprimării de sine, în care oricine se crede nu numai îndreptăţit, dar şi înzestrat să comunice cu restul lumii, are partea ei de candoare. Toţi vorbesc cu toţi, toţi au opinii, toţi se exprimă. Dar există şi un risc de disoluţie.

Dacă toţi au opinii, dacă toţi se exprimă, începem să plutim într-un fel de plancton publicistic, în care profesioniştii sunt şi ei un capitolaş mic, iar ceilalţi îşi exercită pofta de a scrie într-un fel dezorganizat, arbitrar, la limita jocului privat. Or, scrisul e o chestiune foarte serioasă.

Andrei Plesu, interviu pentru ziarul Gandul

Si inca:

[…] nu poţi recomanda o carte decât unui anumit cititor. Nu poţi să spui: «Citiţi toţi cartea cutare». Eu cred că recomandările de lectură nu se pot da decât unor oameni pe care îi cunoşti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: