Caiet online. A scrie înseamnă a te citi pe tine

Folosim doar 10% din creier?„dacă faptul de a avea un creier mai mare contribuie la flexibilitatea care susţine supravieţuirea şi reproducerea – ceea ce reprezintă ”direcţiile principale” ale selecţiei naturale – este greu de crezut că orice creştere, cât de mică, în puterea de procesare nu ar fi acaparată imediat de sistemele existente din creier pentru a mări şansele individului în lupta continuă de a prospera şi procrea.”

Context is all“It’s Friday, Friday / Gotta get down on Friday / Everybody’s lookin’ forward to the weekend, weekend”

 

De ce n-avem intelectuali publici?: „Nu prea avem scriitori de best seller-uri, dacă n-ar fi câte-un Mircea Cărtărescu. Muzicienii sunt fie manelişti imposibil de înghiţit, fie nişte clone de superstaruri dance-r’n’b din piaţa internaţională. Oameni de ştiinţă ori cercetători care să fi descoperit ceva sonor, pentru uzul tuturor, nu s-au mai prea văzut de pe la Ana Aslan încoace. Singurii care fac figură separată sunt cineaştii şi actorii din noul val, pe care, iată, sălbăticitul public a început să îi iubească aşa cum li se cuvine. În tot acest peisaj, spre cine s-ar putea duce media? Să dai o rubrică unui intelectual român înseamnă adesea un dreptunghi de hârtie sacrificat din punctul de vedere al publicului.”

Alune de toți banii: „E o senzatie de montagne-russe sa ti se povesteasca despre incredibila rochie verde purtata de Martha Bibescu intr-o dupa-amiaza de duminica din anii ‘30.”

The Writer in the Window Lives On: Q. Why do I no longer stare at the stars? A. The same reason you get tired of going to a therapist. They can only do so much.”

Scurtă descriere a turistului mioritic: „El nu călătoreşte niciodată singur ci doar însoţit de un grup – familie extinsă, grupuleţ de prieteni, gaşcă de necunoscuţi; el va merge acolounde se duce grupul, condus obligatoriu de un şef de grup; nu se va abate cu niciun pas de la traseul bine stabilit, singurele abateri pe care şi le permite sunt întârzierile la locul de întâlnire. Turistul mioritic este temător şi sceptic în faţa unor lucruri pe care nu le cunoaşte foarte bine […] Turistul român se va feri să cumpere ceva cu cardul bancar personal, de frică să nu i se fure banii, identitatea sau amândouă. Din snobism va prefera întotdeauna o mâncare îndoielnică într-un local îndoielnic din străinătate gustărilor bune mâncate pe o bancă în parc.”

In a Tale That Wags Dog Owners, They Rent Flocks for Bored Collies: „Once upon a time, Americans got dogs for their sheep. Now they get sheep for their dogs”

10 of the best literary haunts in Barcelona: „Discover where Picasso supped and where to find inspiration over coffee or cocktails”

Cele mai tari 100 de înjurături din filme:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: