Caiet online. A scrie înseamnă a te citi pe tine

7 Curious Cases of Criminal Cats: „No one knew that Henry, a cat in Loughborough, Leicestershire, England, was stealing laundry from clotheslines until his owner Louise Brandon caught him in the act. The shocked woman followed Henry, who was carrying a sock in his mouth, into the house. Brandon saw him stash the stolen sock behind his cat bed, where she found his collection of 51 socks!”

Un miliard de dolari s-a dus pe spații verzi în București, în patru ani: „Suma este colosală: doar din bugetele PMB și ale sectoarelor s-au strâns 2,63 miliarde lei (908 milioane de dolari) pentru întreținerea spațiilor verzi. O sumă de cinci ori mai mare decât cea cheltuită de Primăria Parisului pentru spațiile sale verzi. La aceste sume de milioane se mai adaugă 87 de milioane de dolari din fonduri europene, tot pentru spații verzi.”

In Defense of Privacy: The 20th Century’s Most Reclusive Authors: „Until New York Magazine tracked him down in 1996 (using an online service that cross-referenced credit card and telephone numbers), no reporter had interviewed Pynchon in four decades. By this time, he had been back in New York for six years or so, and embracing a very low-key lifestyle.”

Va urma: Noaptea Bibliotecilor pe 1 octombrie: „Dacă stau şi mă gândesc bine, cele mai serioase şi mai complicate cărţi la bibliotecă le-am citit, şi cred că asta e valabil şi pentru mulţi dintre voi. Mi-e greu să cred că iei o carte de filosofie, istorie sau teoria literaturii, te pui frumos în pat cu o limonadă/ceai rece lângă tine şi gata, lectura merge ca unsă, te concentrezi şi o termini.”

Ultimul Murakami, lumea sub-2lunară, 1Q84 şi 2Q11: „Trenul 1Q84 trece peste un macaz: în stânga rămân singurătatea şi oamenii dispăruţi pentru totdeauna, în dreapta răsar personajele fantastice (Oamenii mici, clonele, Crisalida de aer) şi întâlnirile imposibile redevin realitate. Undeva între 1Q84 şi 2046, şi unii dintre noi înaintăm într-un timp deraiat 2Q11, 2Q12 şi ne amintim clar senzaţia declicului, chiar dacă nu mai ştim unde şi când s-a produs. Este o lume în care „luna este de hârtie”, precum în melodia lui Nat King Cole. […] poate că universul propus de Murakami este mai grav decât lumea totalitară din 1984 al lui Orwell, pentru că totalitarismul este metafizic”

Infografice: încă n-am descoperit America. Dar s-ar putea să nici nu existe: „Există, e drept, la infografice, un principiu comun: una din axe e adesea a timpului, ca la fizică. Dar această axă şi însăşi ideea de axe încep să dispară din reprezentările contemporane. E limpede de ce: spre deosebire de profesorii de fizică de liceu şi cartografi, noi reprezentăm realităţi fără “măsurabilitate”, vorba lui Baudrillard. E vorba fie de hărţi mentale, fie de încercări de cartografiere a spaţiului virtual, care nu are nici nord, nici sud şi nici, cum spuneam, unitate de măsură.”

Zâmbiţi, vă rog!: „Iar aici avem o adunare conspirativă a furnicilor capitaliste care complotează împotriva muncitorimii. Din fericire, continuă el arătând spre furnicile soldaţi de pe partea exterioară a uşii, uneltirea lor a fost ascultată de muncitorii vigilenţi. Capitaliştii, cu vieţile cruţate de poporul milostiv de rând, erau indivizi răzgâiaţi, incapabili să supravieţuiască fără masele care să trudească pentru ei. Singurul lucru la care se pricepeau era să-şi piardă vremea cu artele. Prin urmare, fiind puşi în faţa acestei încercări, au dispărut ca specie.
– Numai că lucrurile au stat exact invers, obiectă Peter. Civilizaţia furnicilor a fost dată peste cap atunci când unora dintre furnici au început să le crească cleştii şi să se organizeze în grupuri. Nu poţi contrazice geologia.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: