Caiet online. A scrie înseamnă a te citi pe tine

Femeia pe care am moștenit-o: „A trăit toată viața cu numele pe care i l-a dat tatăl meu și eu voi trăi toată viața cu numele ei.”

12 scaune: despre minimalism: „Minimalism e atunci când tu încă aştepţi să înceapă, deşi a început de mult.”

Scurte considerații despre ce este un intelectual: „Pentru mine a fi intelectual înseamnă:

(1)   a avea o profesie în domeniul ştiinţelor/tehnologiei sau artelor (ex. educaţie, cercetare, servicii în aceste domenii);

(2)   a avea o cultură generală bine pusă la punct. Este greu astăzi, în epoca exploziei informaţionale, să mai fii o personalitate enciclopedică, cu o cultură generală completă. Vremea omului enciclopedic a trecut! Eu cred că astăzi cultură generală solidă (om cult) înseamnă:

  1. cunoştinţe de logică şi teoria argumentării (incluzând retorică şi gramatică);
  2. cunoştinţe de istorie universală şi a României;
  3. cunoştinţe de literatură universală şi română;
  4. cunoştinţe de filosofie (incluzând obligatoriu filosofia analitică, epistemologia/filosofia ştiinţei şi filosofia minţii).”

Alergarea, secretul pierdut al sportului românesc: „Copiii din România aleargă încet şi rar. Această realitate e un handicap care minează viitorul sportului de performanţă.”

Did Gender Inequality Start With the Plow?: „current gender role differences can be traced to shifting methods of agriculture, particularly the introduction of the plow, which required significant upper body strength, grip strength, and burst of power that favored men over women.”

Jocul de-a istoria: „Sunt popoare care isi cunosc istoria si o accepta asa cum a fost, sunt popoare care isi cunosc istoria si nu o accepta asa cum a fost si sunt popoare care nu isi cunosc istoria, deci nu au ce accepta sau nega”

Comments on: "Blog Walk (Voi trăi toată viața cu numele ei)" (1)

  1. As vrea sa adaug la lista cu calitatile ce trebuie sa le aiba un intelectual: sa cunoasca cel putin o limba straina bine (si aici nu ma refer invatata de la TV!); atat de bine incat sa poata citi o carte scrisa in acea limba fara dificultati….;aaa si ar mai fi….sa iubeasca arta:D
    Multumesc
    Ana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: